Nieuwsbrief december 2018

VSAN-ledennieuwsbrief

In deze nieuwsbrief:
Actualiteiten rechtsbijstandVerplaatsing AO Tweede Kamer over rechtsbijstand naar 16 januari 2019


Het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer over de gesubsidieerde rechtsbijstand is opnieuw verplaatst. Het vindt nu plaats op woensdag 16 januari a.s. van 10.00 tot 13.00 uur. 

De verplaatsing compliceert de voorbereidingen van protestacties rondom dit overleg. De VSAN was al in gesprek met regionale Ordebureaus, rechtspraak en andere organisaties om een protest te organiseren. Eerdere protestacties op het Plein in Den Haag leverden weliswaar persaandacht op, maar geen bijstelling van beleidsplannen. Het lijkt dan ook de hoogste tijd voor rigoureuzere acties. Wij hopen u in de eerste week van januari te kunnen informeren over concrete invulling hiervan.

 

Rechtenstudenten nemen initiatief tot petitie: 'Stop de afbraak van onze rechtsstaat'

Rechtenstudenten geven het goede voorbeeld. Op initiatief van student Tony Barshini is een actie gestart tegen de afbraak van onze rechtsstaat, waarbij nadrukkelijk ook gedoeld wordt op de kabinetsplannen voor sanering van de gesubsidieerde rechtsbijstand. 

DEEL EN TEKEN DE PETITIE!


Willem Veerbeek, HBO-student, doet onderzoek naar de herzieningsplannen van minister Dekker omtrent de gesubsidieerde rechtsbijstand. "Ik doe de studie HBO-Rechten aan het NTI en heb voor dit actuele onderwerp gekozen. Tot nu toe heb ik slechts één sociaal advocate gesproken, maar ik moet nog tenminste 4 advocaten interviewen om mijn onderzoek af te ronden."

Willem belt in de tweede week van januari naar advocatenkantoren voor een kort interview. Mocht hij uw kantoor benaderen, de interviewvragen zijn hier alvast te lezen.

 
Nieuws van de AED
 

Dag van de bedreigde advocaat: 24 januari 2019 

Op 24 januari 2019 vindt de jaarlijkse 'Dag van de bedreigde advocaat' plaats. Dit jaar staat de positie van mensenrechten-advocaten in Turkije centraal.
 Met een manifestatie in Den Haag en lezingen in Den Haag en Amsterdam. U kunt zich alvast aanmelden voor de lezingen (1 punt per lezing). In januari krijgt u bericht over de manifestatie.

Lezing met Ruken Gulagaci, advocaat (Den Haag)
17:00 uur – 18:00 uur
Locatie: Paleis van Justitie, Prins Clauslaan 60 te Den Haag, zaal H4.

Lezing met Ramazan Demir, advocaat (Amsterdam)
16:00 - 17:00 uur
Locatie: Faculteit der rechtsgeleerdheid, 
gebouw REC A, zaal A 3.15, Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV Amsterdam


Let op: plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te lang met uw aanmelding. Het bijwonen van het seminar levert 1 lezingpunt op.


Wilt u de Stichting Dag van de bedreigde advocaat steunen? Dat kan via dit formulier

 
 Het VSAN-bestuur wenst u fijne feestdagen en een op alle fronten voorspoedig 2019! 

 

Vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar info@vsanadvocaten.nl of bel 06-19955790
Copyright (C)2020 *| VSAN |* All rights reserved.